Overwaarde hypotheek

Voor de meeste ouderen geldt dat de woningwaarde hoger ligt dat de oorspronkelijke hypotheek, waardoor sprake is van overwaarde.

Overwaarde hypotheek

Overwaarde hypotheek Overwaarde hypotheek 2 Overwaarde hypotheek 3 Overwaarde hypotheek 4

Heb je de pensioengerechtigde leeftijd bereikt (67 jaar), dan kom je in aanmerking voor de overwaarde hypotheek. Heb je ook nog een partner, dan moet ook hij of zij eveneens de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt.

Voor de meeste ouderen geldt dat de woningwaarde hoger ligt dat de oorspronkelijke hypotheek, waardoor sprake is van overwaarde. Een deel van de overwaarde kan in dat geval worden vrijgemaakt. Dat bedrag kan worden gebruikt om de renovatie van je huis te bekostigen of simpelweg als aanvulling op het bestaande pensioen.

Wil je het vrijgekomen geld uit de overwaarde hypotheek in één keer laten uitbetalen of in meerdere termijnen? Je bepaalt dit helemaal zelf. De rente op de overwaarde hypotheek wordt opgeteld bij de bestaande hypotheekschuld. De maandlasten zullen daardoor niet verder stijgen, waardoor je beschikt over gunstige voorwaarden.

Bij het aanvragen van de overwaarde hypotheek zullen verstrekkers kijken naar de volgende factoren:

  • Leeftijd van de aanvrager(s)
  • Huidige marktwaarde
  • Rentevaste periode

Het op te nemen bedrag uit de overwaarde van je huis ligt tussen de 40% en 70% en is afhankelijk van de huidige marktwaarde van de betreffende woning.

Informatie

Nader je de AOW-leeftijd of heb je deze al bereikt, en wilt je graag meer weten over de mogelijkheden van een overwaarde hypotheek? We maken graag kennis. Als onderdeel van HypotheekOnline profiteer je altijd van de laagste afsluitkosten.

Voordelen overwaarde hypotheek

Het bedrag dat je ontvangt uit de overwaarde van het huis kan direct en volledig vrij worden besteed...

Mogelijkheden
Awesome Image

Wat is er mogelijk met ouderen hypotheek?

Vormen
Awesome Image

De ouderen hypotheek kent een tweetal hoofdvormen.

Fiscaal
Awesome Image

Hoe zit het fiscaal? Slim schenken uit de seniorenhypotheek.

Overwaarde hypotheek
Awesome Image

Voor de meeste ouderen geldt dat de woningwaarde hoger ligt dat de oorspronkelijke hypotheek, waardoor sprake is van overwaarde.

Toetsingsnormen
Awesome Image

Drie mogelijke toetsen voor het opnemen van overwaarde.

Estate planning
Awesome Image

Vraag een estate-planning rapport op voor meer inzicht.