Vormen

De ouderen hypotheek kent een tweetal hoofdvormen.

Home / Vormen

Vormen

Vormen Vormen 2

De ouderen hypotheek kent een tweetal hoofdvormen.

U leent een bepaald bedrag tot maximaal 60% van de marktwaarde van uw huis tegen een zo laag mogelijke rente. Deze rente betaald u maandelijks waardoor de schuld stabiel blijft. De hypotheek loopt 30 jaar en kan door de bank niet opgevraagd worden. Dit wel op voorwaarde dat u de rente blijft betalen. Mocht u bij deze vorm later een extra bedrag aan willen vragen dan kan dit als de waarde van uw huis weer gestegen is of als u nog niet de gehele 60% van uw marktwaarde heeft opgenomen,. Voor de meeste van deze hypotheken bestaat er een aangepaste inkomenstoets. De ene bank vraag verplicht een taxatie en de andere neemt genoegen met een WOZ-verklaring. Wat voor u het voordeligste is dat rekenen wij graag samen met u uit.

Een senioren opeet hypotheek hierbij wordt gekeken of u de reeds bestaand hypotheek kunt betalen en het bedrag wat u extra leent hiervoor is geen inkomenstoets nodig omdat de rente bij de schuld van de hypotheek wordt bijgeschreven. Een hypotheek waar je vaak in maandlasten naar beneden gaat en een flinke som extra geld kan krijgen.

Overwaarde hypotheek berekenen

Maak gebruik van uw overwaarde zonder uw huis te verkopen.

Mogelijkheden
Awesome Image

Wat is er mogelijk met ouderen hypotheek?

Vormen
Awesome Image

De ouderen hypotheek kent een tweetal hoofdvormen.

Fiscaal
Awesome Image

Hoe zit het fiscaal? Slim schenken uit de seniorenhypotheek.

Overwaarde hypotheek
Awesome Image

Voor de meeste ouderen geldt dat de woningwaarde hoger ligt dat de oorspronkelijke hypotheek, waardoor sprake is van overwaarde.

Toetsingsnormen
Awesome Image

Drie mogelijke toetsen voor het opnemen van overwaarde.

Estate planning
Awesome Image

Vraag een estate-planning rapport op voor meer inzicht.