Voordelen overwaarde hypotheek

Het bedrag dat je ontvangt uit de overwaarde van het huis kan direct en volledig vrij worden besteed

Voordelen overwaarde hypotheek

Voordelen overwaarde hypotheek Voordelen overwaarde hypotheek 2

Het bedrag dat je ontvangt uit de overwaarde van het huis kan direct en volledig vrij worden besteed. Veel ouderen gebruiken het geld bijvoorbeeld om hun huis te verbouwen, om zo langer thuis te kunnen blijven wonen. Een andere prettige optie is om het vrijgekomen geld te gebruiken als appeltje voor de dorst op de oude dag. Omdat de maandlasten niet zullen stijgen, en in de regel zelfs zullen dalen, heb je veelal grote voordelen. De woning blijft gedurende de hypotheekperiode volledig eigendom. Bij HypotheekOnline profiteer je daarnaast van de laagste afsluitkosten. Is de volledige hypotheek overgesloten naar de overwaarde hypotheek? Dan komt een eventuele restschuld voor rekening van de bank.

Geen inkomstentoets

Bij het afsluiten van de overwaarde hypotheek bepaalt men de voorwaarden rustend op de hypotheek op basis van je inkomen. Wanneer de overwaarde hypotheek als extra hypotheek wordt afgesloten over een bestaande hypotheek, dan wordt het leenbedrag gebaseerd op de overwaarde, exclusief een loan-in-income toets. De maandlasten zullen niet verder stijgen. Enerzijds verstrekt de bank een hoger aflossingsvrij gedeelte, terwijl men anderzijds de garantie geeft dat je over de gehele looptijd van de hypotheek niet wordt geconfronteerd met een restschuld.
Binnen de overwaarde hypotheek mag de bijgeschreven rente vroegtijdig worden afgelost, dankzij de 10% boetevrij regeling. Door dit jaarlijks te doen, voorkom je dat een eventuele schuld oploopt.

Overwaarde hypotheek berekenen

Maak gebruik van uw overwaarde zonder uw huis te verkopen.